Clica per tornar a la pàgina de Caminades.

Caminada I-028 (Vallès Oriental)

Punts de referència:

Cementiri de Sant Fost – Ermita de Sant Cebrià de Cabanyes – Font dels Avellaners – Font de la Guineu - Font dels Castanyers – Cementiri de Sant Fost.


Fitxa tècnica:

                   
Distància Durada Alçada mínima Alçada màxima Desnivell pujant Desnivell baixant Dificultat Senyalització Punts d'aigua Data de l'excursió
6,9 Km 1h 45' 98 m 385 m 299 m 299 m Mitjana No Si 1-04-12

Descripció:

Recorregut que surt del cementiri de Sant Fost de Campsentelles i ens permetrà visitar l’ermita de Cabanyes i conèixer una font força desconeguda, la font dels Avellaners. A continuació pujarem fins la font de la Guineu. La tornada la farem per la font dels Castanyers. És una passejada fàcil encara que he posat “dificultat mitjana” degut a un tram que hi ha entre la font de la Guineu i la dels Castanyers, que ens fa anar amb compte al baixar per una torrentera.

Cal vigilar quan passem per la propietat de Can Torrens Vell, els dies de festa s’organitzen jocs de Soft-ball (pistoles amb boletes blanques).

La font dels Castanyers sempre raja; la font de la Guineu i la dels Avelllaners estan condicionades a les pluges.


Aproximació:

Començarem la caminada a les portes del cementiri de Sant Fost, on podem deixar el cotxe. Per accedir-hi cal desviar-nos de la carretera B-500 i agafar el camí de l'Església Vella o del cementiri; sense deixar-lo ens portarà directament al cementiri.


Mapes:

WikilocClica per enllaçar amb aquest itinerari a Wikiloc.   GoogleMapsClica per enllaçar amb aquest itinerari a GoogleMaps.
Itinerari:

0 0h
0 Km
138 m 41.5110,2.2277Clica per veure'n la ubicació.  Cementiri de Sant Fost de Campsentelles

Deixem el cementiri a la nostra dreta, l’alfalt s’acaba i esdevé una pista de terra. Als pocs metres d’entrar al bosc deixem la pista i agafem un camí que surt a l’esquerra. Trobem una bifurcació que fem a l’esquerra i uns 75 metres més endavant arribem a una vinya, nosaltres seguim recte, tenim la vinya a la dreta. Deixem un camí a l’esquerra i arribem a una bifurcació, agafem el camí de la dreta que ens portarà a la part del darrera de Can Torres. L’envoltem i ja sóm a l’era de la masia. La pista de la dreta ens tornaria al cementiri, davant nostre surt una pista que ens conduirà en uns 450 metres en pujada a l’entrada de l’ermita de Cabanyes.

1 15'
1,2 Km
151 m 41.5051,2.2250Clica per veure'n la ubicació.  Ermita de Sant Cebrià de Cabanyes
    Ermita romànica del segle XII, consagrada el 1192. A finals del segle passat va estar parcialment restaurada.


Continuem la pista que duiem. A uns 250 metres a la dreta girem per un camí barrat amb una cadena. Uns 120 metres amunt el camí fa un gir a la dreta. En aquest punt prenem un corriol que surt davant nostre que ens portarà, al cap d’uns 150 metres més, a la font dels Avellaners.

2 25'
1,7 Km
179 m 41.5020,2.2277Clica per veure'n la ubicació.  Font dels Avellaners
    La font es troba totalment descuidada, amb tal quantitat de fang que arriba a tapar el broc. L’entorn està molt embardissat. Malgrat tot, l’accés és prou bo i raja una mica d’aigua.


Seguim el corriol, deixem un camí a la dreta. Anem a petar a una pista ampla (és la que ens portaria al poblat ibèric de les Maleses) que fem a la dreta. Deixem un camí ample a l’esquerra i a continuació un altre també a l’esquerra (ambdós van a una torre elèctrica). Inmediatament girem a l’esquerra per un camí barrat amb una cadena (cal anar en compte, els dies de festa hi ha persones jugant a “soldadets” amb unes pistoles que disparen uns balins de plàstic en forma de boletes de color blanc). Als 100 metres deixem el camí (ens portaria a Can Torrens Vell) i girem a la dreta per un caminet més petit i una mica embardissat, es nota que no s’utilitza gaire. Anirem pujant durant uns 400 metres fins trobar un camí que farem a l’esquerra (a la dreta tornariem a la pista de les Maleses) i que en uns 500 metres ens portarà a la font de la Guineu.

3 45'
3,1 Km
327 m 41.4963,2.2264Clica per veure'n la ubicació.  Font de la Guineu
    Es troba al capdamunt del torrent de Can Torrens. Degoteja, encara que ja no pel cul de l’escultura de ferro forjat, com ho feia fa anys. Ara raja d’unes roques uns 4 metres més enllà i ho fa tant pel broc com per un forat que queda a dos pams del broc.Continuem pel camí uns 500 metres i arribem a un camí més ample que fem a l’esquerra (a la dreta pujariem a la Coscollada i al poblet ibèric). Deixem un camí a la dreta, més avall arribem a una torre elèctrica, la deixem a l’esquerra i seguim baixant per una torrentera. Deixem un corriol a l’esquerra i continuem baixant, passem per una altre torre elèctrica i uns metres més ja sóm a una explanada, girem a la dreta i en 50 metres a la dreta trobarem la font dels Castanyers.

4 1h 5'
4,3 Km
271 m 41.4971,2.2330Clica per veure'n la ubicació.  Font dels Castanyers
    Situada al costat del restaurant Els Castanyers. Sempre l'he vist rajar. Actualment hi ha una aixeta de polsador per controlar-ne l’us. Tota la font està construïda d'obra i rematada amb ciment. Cal baixar un parell d'esglaons per accedir a l'aixeta que queda per sota del nivell del terra. Un bancal a cada banda de la font ens permet seure a l'ombra del magnífics arbres, envoltats d'heures i sempre amb l'agradable flaire que desprén el foc de coure la carn al restaurant. Durant la dècada dels seixanta del segle passat hi va haver un negoci d’embotellament d’aigua del manantial.

La intenció d’avui era baixar a la font de la Canaleta i des d’allà anar cap el cementiri, però la presència dels “soldadets” m’ha fet canviar la ruta, tornem pel bosc bonic. Sortim de la font i baixem per la pista que deixem als 450 metres, continuem recte per un carrer asfaltat amb cases a la dreta. Al final d’aquest carrer agafem un camí a l’esquerra (a la dreta entrariem a la urbanització de Mas Llombard) que ja no deixem durant uns 1.100 metres, fins enllaçar amb la pista que puja del poble i va a Can Torrens Vell. Nosaltres girem a l’esquerra per la pista durant 180 metres, trobem un corriol a la dreta que agafem i no deixem fins el cementiri.

F 1h 45'
6,9 Km
138 m 41.5110,2.2277Clica per veure'n la ubicació.  Cementiri de Sant Fost de Campsentelles

Inici i final del recorregut d’avui.