Clica per tornar a la pàgina de Caminades.

Caminada I-078 (Vallès Oriental)

Punts de referència:


Plaça de la Vila (Sant Fost) - Turó de Can Teyà - Pessebre Vivent - Torrent de Sant Fost - Vinyes de Canyelles - Cementiri de Sant Fost - Torrent de Can Torrens - Font de Can Julià - Plaça de la Vila.


Fitxa tècnica:

                   
Distància Durada Alçada mínima Alçada màxima Desnivell pujant Desnivell baixant Dificultat Senyalització Punts d'aigua Data de l'excursió
7,1 Km 2h 62 m 165 m 230 m 230 m Fàcil No Si 17-02-13

Descripció:

L'excursió d'avui, tota dins del terme de Sant Fost, ens permetrà conèixer una mica més dos dels torrents més importants de la població, el de Sant Fost i el de Can Torrens.

Sortirem de la plaça de la vila i farem cap el cementiri de la població, peró no pel camí habitual, sino que ho farem donant la volta pel turó de Can Teyà, resseguint el torrent de Sant Fost, i pujant a les vinyes de Canyelles. Seguidament ens aproparem al torrent de Can Torrens per donar-hi un cop d'ull. La tornada la farem per la part del darrera del barri de Sant Pere. Finalment coneixerem la font de Can Julià, que molt amablement ens han deixat visitar els seus propietaris.


Mapes:

WikilocClica per enllaçar amb aquest itinerari a Wikiloc.   GoogleMapsClica per enllaçar amb aquest itinerari a GoogleMaps.
Itinerari:

0 0h
0 Km
98 m 41.5487,2.2327Clica per veure'n la ubicació. Plaça de la Vila (Sant Fost de Campsentelles)
    En aquesta plaça hi ha l’ajuntament que data del 1933, quan fou inaugurat pel president de la Generalitat, Francesc Macià. A la plaça també hi ha la caserna de la policia local i l’ateneu del poble, ambdues de recent construcció.

Cerquem les escales de sortida de la plaça, a l’esquerra ens queda una font urbana; pujem les escales, creuem la carretera i prenem un camí de terra que surt just davant nostre i que marxa en sentit nord-oest. A la dreta del camí tenim unes cases i a l'esquerra la muntanya. Al cap d'uns 250 metres girem a l'esquerra per un camí encimentat que ens porta al turó de Can Teyà (41.5199, 2.2298)Clica per veure'n la ubicació. , on hi trobem un dipòsit d'aigua i més amunt unes antenes. Seguim el camí que envolta el dipòsit durant uns metres fins trobar un camí a l'esquerra en baixada. El camí, inicialment està encimentat, després és de terra i més avall té trams encimentats també. Finalment anem a parar a una petita esplanada des d'on, per les festes Nadalenques, es pot veure la representació del Pessebre Vivent de Sant Fost (41.5183,2.2297)Clica per veure'n la ubicació. ; ara podem veure'n les casetes. Continuem pel mig del Pessebre i anem a parar al final del carrer Sant Jaume on trobem una placeta. Des d'aquí un caminet ens baixa a la llera del torrent de Sant Fost, el creuem i seguim un camí que va paral.lel al torrent, en direcció nord-oest, i que segueix una canalització d'aigua. A sota tenim sempre el torrent que en aquesta època porta una mica d'aigua, no deixem el camí, obviant-ne daltres que ens menin, passem per la Verneda de Can Teyà. Quan portem caminats uns 900 metres des de que hem creuat el torrent, ens desviem a l'esquerra per un camí, ample també, que marxa en sentit contrari al que duiem. Després d'uns 450 metres abandonem el camí, que ens portaria a Can Teyà, i tombem a la dreta per un caminet que s'enfila per la muntanya en sentit sud. Anem fent camí, deixant un reguitzell de petits corriols a banda i banda. Després d'uns 600 metres arribem a una de les vinyes de Canyelles, actualment conreada per l'amic Jaume. A baix podem veure Can Teyà. Ara baixem per la vessant sud, vorejant la vinya que ens queda a mà dreta i continuem davallant pel camí fins arribar a una cruïlla de camins. No continuem recte donç l'accés està barrat per un barri i un llarg filat. Ens desviem a l'esquerra per un corriol que en pocs metres ens condueix al final del filat per on accedim al camí asfaltat que puja al cementiri i que resta a escasos 100 metres.

1 1h
3,6 Km
138 m 41.5110,2.2277Clica per veure'n la ubicació. Cementiri de Sant Fost

Tenim el cementiri a la nostra esquena, a la dreta aniriem a Can Torras i a l'esquerra tornariem al poble. Nosaltres prenem un caminet que surt davant nostre i que marxa en direcció llevant, obviant qualsevol camí que ens meni durant uns 375 metres. Aquí ens desviem a la dreta i de seguida arribem a una clariana o hi ha una torre elèctrica. El camí segueix per la dreta de la torre i comença a davallar. Aviat passem al costat d'una altra torre elèctrica. El camí continua baixant, fa un gir a la dreta. Uns metres abans d'arribar a una vinya girem a l'esquerra per un caminet que marxa en direcció contrària a la que duiem. A partir d'aquí anem seguint diferents corriols que ens condueixen a la llera del torrent de Can Torrens (41.5063, 2.2292)Clica per veure'n la ubicació. . Un cop hi som el resseguim un tros contra-corrent, encara que en aquesta època no baixa aigua. Finalment trobem un corriol a mà esquerra que ens porta a una vinya. Vorejem la vinya que ens queda a l'esquerra. Uns 125 metres després prenem un corriol a la dreta que ens porta a una altra vinya. La vorejem fins anar a parar a la pista que va de Sant Fost a Can Torrens Vell i que agafem a l'esquerra. Uns 350 metres més endavant arribem a una cruïlla. Aquí agafem el camí que baixa en direcció nord-est i que ens porta a la part del darrera del barri de Sant Pere, anem a sortir davant de la Torre Colilla. Baixem fins enllaçar amb el camí asfaltat que retorna al poble, deixem Can xacó a la dreta i anem a parar al camí del cementiri. A l'esquerra pujariem al cementiri, davant tenim l'entrada a Can Teyà, nosaltres tombem a la dreta en direcció al poble. A la dreta ens queden els horts de Can Pollastre i uns metres després l'entrada. Continuem pel camí asfaltat, a la dreta queda Can Cortada i a l'esquerra Can Julià, uns metres més endavant, a tocar de la carretera, hi ha l'entrada a la finca.

Feia temps que tenia ganes de conèixer aquesta font, però el fet d'estar en una propietat privada m'impedia accedir-hi. El meu agraïment a la Mª Rosa Coll i al seu marit que molt amablement ens han permès l'entrada a casa seva.

2 1h 55'
6,7 Km
88 m 41.5158,2.2325Clica per veure'n la ubicació. Font de Can Julià
    La font està situada dins la finca particular de Can Julià, la primera casa que trobem a mà dreta quan entrem al camí del cementiri, a escassos metres del torrent de Sant Fost. L'aigua és recollida en una cisterna d'obra des d'on brolla generosament per un tub metàl.lic i cau en una pica quadrada d'obra que després alimenta un gran safareig adossat. Al damunt d'aquest safareig n'hi ha un altre que l'omplen a l'estiu amb l'aigua sobrera. Va ser l'actual propietari qui, anys enrera, va canalitzar aquesta font que prové d'una mina situada uns 400 metres més amunt.


Continuem pel camí del cementiri fins la carretera B-500, la creuem i la seguim per la vorera en direcció al poble. A la dreta ens queden els horts de Can Lladó. Entrem al poble i uns metres més avall a la dreta tenim les escales que ens donen pas a la plaça de la Vila.

F 2h
7,1 Km
98 m 41.5187,2.2327Clica per veure'n la ubicació. Plaça de la Vila

Inici i final de la passejada d’avui.