Clica per tornar a la pàgina de Caminades.

Caminada I-110 (Cerdanya)

Punts de referència:


Pla de la Feixa (Ger) - Refugi de la Feixa - Font de la Feixa - Planell de l'Agulla - Refugi de Malniu – Font de Malniu – Estany Sec - Estany de Malniu – Pla de la Feixa.


Fitxa tècnica:

                   
Distància Durada Alçada mínima Alçada màxima Desnivell pujant Desnivell baixant Dificultat Senyalització Punts d'aigua Data de l'excursió
7,5 Km 2h 2.122 m 2.260 m 211 m 211 m Fàcil Si Si 11-08-2013

Mapes:


 

WikilocWikiloc GoogleMapsGoogleMaps Clica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada, on també hi trobaràs més detalls.

 

Descripció:

Avui sortirem del Pla de la Feixa on trobarem el refugi i la font homònima. Primerament farem cap al refugi de Malniu, seguint el GR-11, on visitarem l'estany Sec i la font de Malniu. Seguidament pujarem a l'estany de Malniu pel sender 119. De tornada desfarem l'últim tram de camí fins que enllaçarem amb el 120b que ens portarà de nou al planell de l’Agulla. Des d'aquí només ens quedarà tornar al pla de la Feixa tot seguint el GR-11 que marxa paral.lel a la pista forestal.

Trobarem aigua a la font de la Feixa i a la de Malniu.


Aproximació:

Des de Guils de Cerdanya surt una pista asfaltada que ens porta fins l’estació d’esquí nòrdic de Guils-Fontanera. Passem la tanca (a l’estiu està oberta) i continuem per la pista forestal, ara de terra. A uns 3,5 Km som al pla de la Feixa, reconeixible pel seu refugi que ens queda a mà dreta. Aquí podem deixar el cotxe a la vora de la pista.

Aquesta aproximació no la podem fer durant alguns mesos d’hivern donat que la pista està tallada al trànsit.


Recomanacions:

Ens trobem en una zona d'alta muntanya. S'ha de ser prudent i estar preparat per un canvi de temps sobtat.Itinerari:

0 0h
0 Km
2.166 m 42.4618,1.8153Clica per veure'n la ubicació. Pla de la Feixa (Ger)

Estem situats al pla de la Feixa. Tal com hem arribat tenim el refugi a mà dreta i la font uns metres enrere. Donem un cop d'ull al refugi, fem un glop d'aigua a la font i gaudim de les excel.lent vistes que ens ofereix aquest fantàstic mirador natural.

1

2.162 m 42.4639,1.8153Clica per veure'n la ubicació. Refugi de la Feixa
Refugi no guardat, es troba en bastant mal estat de conservació. Pot acollir unes 15 persones per fer-hi nit.


 
2

2.151 m 42.4638,1.8170Clica per veure'n la ubicació. Font de la Feixa
Tota la font està feta amb pedres relligades. L’aigua brolla per un tub i cau en una pica rectangular, també de pedres; un cop a la pica és canal.litzada per abastir un gran abeurador que hi ha a escasos 10 metres de la font.Comencem la caminada seguint la pista de terra amb la mateixa direcció que portàvem amb el cotxe, ponent. Als pocs metres enllacem amb el GR-11 que ens ve per l'esquerra provinent de Guils de Cerdanya, via Roques Feres. A partir d'aquí ja no abandonarem les marques blanques i vermelles fins el refugi de Malniu. El camí, bastant planer, marxa paral.lel a la pista, que ens queda a l'esquerra. Uns 1,1 quilòmetres més endavant arribem al planell de l'Agulla (42.4585,1.8020)Clica per veure'n la ubicació. , també conegut com la Mànega. En aquest punt la pista s'allunya cap a l'esquerra, nosaltres obviem un camí a la dreta assenyalat amb les marques grogues 120b corresponents als senders de Cerdanya (per on tornarem després) i continuem recte. Quan el prat s'acaba, saltem un filat pel bestiar i esdevé una lleugera pendent, sense camí evident. Cal estar atents, pocs metres més avall fem un gir a la dreta, seguint les marques blanques i vermelles conjuntament amb les marques grogues del número 120, en sentit nord-oest. Inicialment el camí davalla lleugerament però més avall la pendent és més pronunciada. Uns 1,2 quilòmetres des del planell de l'Agulla arribem a una cruïlla de camins amb un pal indicador; aquí enllacem amb el sender 119 que baixa de l'estany de Malniu, ho fem a l'esquerra, en baixada. Durant aquest tram final, a part de les dues marques abans descrites, també en seguirem unes de blanques i grogues, corresponents al recorregut del refugi a l'estany de Malniu. Uns 400 metres més avall sortim a una pista forestal que ens talla, amb un pal indicador a la seva confluència (és la que ve de Meranges), que fem a la dreta i ja veiem el refugi de Malniu, al costat la font i uns 100 metres a ponent l'estany Sec.

3 55'
3,2 Km
2.126 m 42.4643,1.7861Clica per veure'n la ubicació. Refugi de Malniu
És un dels espais naturals de major reclam turístic, per ser un dels punts de partida per visitar els estanys propers i l’inici d’excursions d’alta muntanya, ja que des d'aquí es pot pujar als pics d'Engorgs (2.818 i 2.827 metres), al Puigpedrós (2.914), a la Tosseta de l'Esquella (2.871), al puig Farinós (2.594), al pedró de la Tossa (2.695) entre d’altres. Gaudeix a part dels serveis que ofereix el refugi, de dues àrees recreatives i de pícnic. S’hi pot accedir en cotxe des de Meranges o be continuant la pista on nosaltres hem deixat el cotxe.

 
4

2.125 m 42.4644,1.7863Clica per veure'n la ubicació. Font de Malniu
És a sota del refugi. La font es troba en una gran roca natural de granit, de la qual surten tres brocs, l'aigua dels quals cau en una pica construïda amb blocs tallats de granit i es canalitza fins al torrent proper. Enguany només raja aigua pel broc de més a l'esquerra.

 
5

2.126 m 42.4645,1.7849Clica per veure'n la ubicació. Estany Sec
Llac artificial situat un centenar de metres a l’esquerra del refugi.

Des del refugi desfem els últims 400 metres de camí, ara de pujada, fins la cruïlla de camins on hi ha el pal indicador. Aquí deixem a la dreta el camí per on hem vingut des del planell de l'Agulla i prenem el camí que marxa recte en pujada, en sentit nord-est, seguint les marques del sender número 119. El camí, molt fresat i fàcil de seguir, remunta el rec de Malniu que porta les aigües sobreres de l'estany. Uns 650 metres més amunt obviem el sender 120b que va per la dreta i per on tornarem després i continuem a l'esquerra. A partir d'aquí les marques són dues franjes de color blanc i groc. Després d'uns 300 metres per un caminet planer per dins el bosc, arribem a la riba sud de l’estany de Malniu, creuant la sortida d’aigües.

6 1h 15'
4,6 Km
2.251 m 42.4720,1.7930Clica per veure'n la ubicació. Estany de Malniu
Un llac d’alta muntanya d’origen glacial, situat a la falda de l’altiplà que uneix el Puigpedrós amb el puig Farinós. L'estany de Malniu és un dels llocs emblemàtics del Pirineu. Durant els segles XVI i XVII va ser lloc de trobada de bruixes (a la Cerdanya, encantades).

Desfem el camí per on hem vingut, passem per la sortida d'aigües de l'estany i continuem ara seguint les marques blanques i grogues fins que trobem la cruïlla amb el pal indicador. Aquí obviem la ruta 119 que marxa per la dreta cap el refugi de Malniu (per on hem pujat a l'anada) i prenem el camí que surt davant nostre amb els senyals de la ruta 120b. Al principi passem sobre unes roques però de seguida es converteix en un sender ample i agradable, amb lleugera baixada, que anem seguint enmig del bosc. Té trams molt planers i alguns esquitxats de roques granítiques pròpies d’on som, a alta muntanya. Uns 1,3 quilometres més avall del pal indicador arribem altra vegada al planell de l'Agulla (42.4585,1.8020)Clica per veure'n la ubicació. . Ara només ens queda seguir el GR-11 a l'esquerra, en direcció nord-est, paral.lels a la pista forestal que portem a la dreta, i fer els últims 1,1 quilòmetres que ens separen del pla de la Feixa, punt de partida i final d'aquesta excursió.

F 2h
7,5 Km
2.166 m 42.4618,1.8153Clica per veure'n la ubicació. Pla de la Feixa (Ger)

Inici i final de la caminada.