Clica per tornar a la pàgina de Caminades.

Caminada I-157 (Cerdanya)

Punts de referència:


Pla de la Feixa (Ger) - Font de la Feixa - Refugi de la Feixa - Estany Mal - Prat Fondal - Estany de Malniu - Planell de l'Agulla - Pla de la Feixa.


Fitxa tècnica:

                   
Distància Durada Alçada mínima Alçada màxima Desnivell pujant Desnivell baixant Dificultat Senyalització Punts d'aigua Data de l'excursió
6,8 Km 1h 55' 2.149 m 2.291 m 186 m 186 m Fàcil
A trams
Si
6-08-2014

Mapes:


 

WikilocWikiloc GoogleMapsGoogleMaps Clica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada, on també hi trobaràs més detalls.

 

Descripció:

Avui sortirem del Pla de la Feixa on trobarem el refugi i la font homònima. Primerament pujarem a l'estany Mal, després anirem a cercar les marques grogues del sender 121 que ens portarà a l'estany de Malniu. La tornada la farem seguint el sender 119 que més endavant enllaça amb el 120b fins el planell de l'Agulla. Des d'aquí només ens quedarà seguir el GR-11 en direcció nord-est fins el pla de la Feixa.

Trobarem aigua a la font de la Feixa, al començament de la caminada.


Aproximació:

Des de Guils de Cerdanya surt una pista asfaltada que ens porta fins l'estació d'esquí nòrdic de Guils-Fontanera. Passem la tanca (a l'estiu està oberta) i continuem per la pista forestal, ara de terra. A uns 3,5 Km som al pla de la Feixa, reconeixible pel seu refugi que ens queda a mà dreta. Aquí podem deixar el cotxe a la vora de la pista.

Aquesta aproximació no la podem fer durant alguns mesos d'hivern donat que la pista està tallada al trànsit.Recomanacions:

Ens trobem en una zona d'alta muntanya. S'ha de ser prudent i estar preparat per un canvi de temps sobtat.
Itinerari:

0 0h
0 Km
2.166 m 42.4618,1.8153Clica per veure'n la ubicació. Pla de la Feixa (Ger)

Estem situats al pla de la Feixa. Tal com hem arribat tenim el refugi a mà dreta i la font uns 125 metres enrere. Fem un glop de la font i donem un cop d'ull al refugi.


1

2.151 m 42.4638,1.8170Clica per veure'n la ubicació. Font de la Feixa
Emplaçada a uns 125 metres a l'est del refugi homònim, per sota de la pista. Tota la font està feta amb pedres relligades. L'aigua brolla per un tub d'acer inoxidable colzat i cau en una pica rectangular, també de pedres; un cop a la pica és canalitzada per abastir un gran abeurador de dos cossos que hi ha a escassos 10 metres per sota de la font.
2

2.162 m 42.4639,1.8153Clica per veure'n la ubicació. Refugi de la Feixa
Refugi no guardat, es troba en bastant mal estat de conservació. Pot acollir unes 15 persones per fer-hi nit.

Comencem a caminar per un sender que surt de l'esquerra del refugi i marxa en direcció nord-oest. Aquest primer trajecte no està assenyalat amb cap de les marques grogues dels senders de Cerdanya ni amb cap altra; tot i que el camí es troba molt desdibuixat en alguns trams, és fàcil de seguir, només cal no pedrer de vista un munt de pilonets de pedres que anirem trobant. Seguim sempre direcció nord-oest. Anem guanyant alçada molt poc a poc, gairebé sense adonar-nos. Al cap d'uns 2,4 quilòmetres enllacem a la dreta amb el sender que puja de l'estany de Malniu i que trobem assenyalat amb el número 121 dels senders de Cerdanya (a la tornada el prendrem a l'esquerra). Uns metres més endavant ja veiem l'estany Mal que ens queda a escassos 150 metres més avall, envoltat de roques. Ens hi atansem en direcció a una platgeta que queda a ponent.

3 50'
2,7 km
2.258 m 42.4771,1.7992Clica per veure'n la ubicació. Estany Mal
Llac d'alta muntanya d'origen glacial, envoltat totalment de roques excepte un tros on hi ha una platgeta.

Retrocedim els últims 150 metres fins que trobem un corriol que surt per la dreta i que marxa en direcció ponent, seguint les marques grogues 121 dels senders de Cerdanya (per on hem vingut els últims metres). Poc després deixem a l'esquerra el corriol per on hem pujat des del refugi de la Feixa, nosaltres no deixem les marques del sender 121. El camí inicialment puja una mica però després planeja, fa una llaçada i recupera la direcció sud-oest. 750 metres després de deixar l'estany som al Prat Fondal (42.4745,1.7935)Clica per veure'n la ubicació. , que en èpoques força humides acull el segon estany de Malniu. Aquí el camí fa un gir cap el sud en còmoda pendent, seguint tothora un tancat pel bestiar que portem a la dreta. Uns 250 metres més avall creuem el tancat, amb compte doncs està electrificat, i només 200 metres més enllà ja estem a la riba sud de l'estany de Malniu.

4 1h 15'
3,9 km
2.251 m 42.4720,1.7930Clica per veure'n la ubicació. Estany de Malniu
Un llac d'alta muntanya d'origen glacial, situat a la falda de l'altiplà que uneix el Puigpedrós amb el puig Farinós. L'estany de Malniu és un dels llocs emblemàtics del Pirineu. Durant els segles XVI i XVII va ser lloc de trobada de bruixes (a la Cerdanya, encantades).


Prenem el camí que va en direcció sud assenyalat amb dues franges de color blanc i groc i també amb els senyals 119 corresponents als senders de Cerdanya. De seguida deixem l'estany a la dreta i passem per la seva sortida d'aigües. Després d'uns 300 metres per un caminet planer per dins el bosc, arribem a una cruïlla amb un pal indicador. Aquí abandonem els senyals blancs i grocs i també la ruta 119 que marxen per la dreta, en baixada, cap el refugi de Malniu. Nosaltres prenem el camí que surt davant nostre amb els senyals de la ruta 120b. Al principi passem sobre unes roques però de seguida es converteix en un sender ample i agradable, amb lleugera baixada, que anem seguint enmig del bosc. Té trams molt planers i alguns esquitxats de roques granítiques pròpies d'on som, a alta muntanya. Uns 1,3 quilometres més avall del pal indicador arribem a un bonic prat, el planell de l'Agulla (42.4585,1.8020)Clica per veure'n la ubicació. .Aquí fem a l'esquerra seguint el GR-11. El camí és força planer, marxa en direcció nord-est i circula paral·lel a la pista de terra que ens queda a la dreta, a l'esquerra sempre tenim el bosc. Uns 1,1 quilòmetres més endavant el GR-11 creua la carretera i es desvia a la dreta, cap a Guils de Cerdanya, via Roques Feres. Nosaltres continuem recte els pocs metres que ens resten fins el refugi de la Feixa, que tenim a la vista.

F 1h 55'
6,8 Km
2.166 m 42.4618,1.8153Clica per veure'n la ubicació. Pla de la Feixa

Punt d'inici i final de la l'excursió d'avui.