Punts de referència:


Plaça del Raig (Queralbs) - Font del Raig - Camí Vell de Núria - Font de la Ruïra - Tartera del Corbell - Oratori del Corbell - Font de l'Oratori - Roc del Dui - Túnel dels Descasadors o de Fènec - Marrades del Salt del Sastre - Mirador del Salt del Sastre - Balma refugi de Sant Pere - Salt Cua de Cavall - Pla de Sallent - Pont dels Tres Molins - Creu d'en Riba - Llac de Núria - Font de Sant Gil - Font del Dr. Bassols - Font de Núria - Capella de Sant Gil - Font del Dr. Tarrés - Santuari de la Mare de Déu de Núria - Font de l'Esquirol - Estació del cremallera de Núria.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
7.6 Km3h1,203 m1,990 m859 m103 mFàcilSiSi23-06-2016

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui us proposo una clàssica excursió a la Vall de Núria. S'acostuma a pujar des de Queralbs a Núria pel Camí Vell de Núria, el qual té dues variants; una pel pont del Cremal (la més utilitzada) i l'altre pel Roc del Dui. L'excursió que plantejo és pel Roc del Dui, de recent adequació, recuperant parts de l'antic Camí Vell anterior a la construcció del Cremallera. També incorpora una petita part del traçat alliberat pel Cremallera d'ençà l'obertura del túnel del Roc del Dui. Aquest itinerari es separa del camí clàssic a l'alçada de la Tartera de Corbell, punt on la variant es troba molt ben indicada i el camí no té pèrdua. A l'alçada del refugi de Fontalba, concretament a les marrades del Salt del Sastre, tornarem a retrobar la variant clàssica.
Tot el recorregut està molt ben indicat, tant per la seva variant clàssica com per aquesta pel Roc del Dui, així que no hi ha possibilitat de perdre's. A Queralbs només ens cal trobar l'indicador del Camí de Núria a l'entrada de la població.
L'itinerari és només d'anada, des de Queralbs a Núria. La baixada a Queralbs la fem amb el cremallera.


Aproximació:


Començarem la caminada a la plaça del Raig de Queralbs, emplaçada a l'entrada del poble. Per accedir-hi creuarem el nucli urbà de Ribes de Freser seguint tothora els indicadors que ens assenyalen Queralbs i prendrem l'estreta carretera GIV-5217 que marxa en sentit nord. Uns 7 quilòmetres més endavant ens aboca a la pintoresca població de Queralbs.
En arribar a Queralbs podem optar per deixar el cotxe en un dels aparcaments de l'estació del cremallera o bé intentar deixar-lo a la plaça del Raig (ja dins del poble). La primera opció és la més segura pel que fa a trobar aparcament, la darrera alternativa queda al costat mateix d'on començarem la caminada.


Recomanacions:


Transitarem per una zona d'alta muntanya. Cal doncs ser prudents i anar preparats per un canvi sobtat del temps. Cal tenir en compte que a l'hivern la neu pot dificultar-nos especialment el pas.
Recordeu que les Núria i els Gil no paguen el cremallera, les Montserrat només abonen la meitat.