Punts de referència:


Coll de Bordoriol (Viladrau) - Mirador de Coll de Bordoriol - Font de Pastors - Coll de Joan - Coll Sabènia de Baix - Coll Sabènia de Dalt - Coll Pregon - Collet de l'Home Mort - El Matagalls - Font de Coll Pregon - Coll Pregon - Font de Mosquits - Font de Llops - Coll de Joan - Coll de Bordoriol.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
10.0 Km4h1,085 m1,695 m642 m642 mModeradaSiSi10-12-2016

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui assolirem el Matagalls per la seva vessant sud-est, prenent com a punt de partida el coll de Bordoriol. Es tracta d'una clàssica ascensió, molt bosquerola, potser la més còmoda i agraïda, doncs la pujada continuada segueix un ample vial perfectament senyalitzat que recorre estatges boscosos i espectaculars, passant pels colls de Joan, de Sabènia de Baix, de Sabènia de Dalt i Pregon, des d'on emprendrem la definitiva etapa que culminarà al cim del Matagalls. La tornada serà per la baga de coll Pregon, passant per les fonts de Mosquits i de Llops per atènyer altre cop coll de Joan i ja plàcidament atansar-nos al punt de partida.

Durant el recorregut es travessen alzinars, rouredes, fagedes i prats culminals, fet que permet contemplar una extensa mostra de la vegetació existent al massís. L'esforç de l'ascensió es veu recompensat per l'esplèndida panoràmica que es contempla des de dalt.

La ruta segueix el recorregut que va fer en Toni Planas a mitjans de novembre de fa dos anys i que he descarregat de la seva compta a wikiloc. La informació referent a les fonts l'he extret de la web dels Amics de les Fonts de Viladrau. Aprofito per fer-vos arribar la meva felicitació per l'excel·lent tasca que feu en donar a conèixer el territori, alhora que us agraeixo tota la informació que poseu al nostre abast.

En aquesta ocasió rajaven totes les fonts visitades, per cert, molt maques totes.


Aproximació:


Prenem com a punt de partida el coll de Bordoriol, emplaçat al punt quilomètric 3,5 de la carretera GIV-5201 que uneix Viladrau amb Santa Fe, on hi trobem una caseta d'informació del Parc i una esplanada habilitada com aparcament on podrem estacionar el vehicle.