Punts de referència:


Plaça Vella (Calldetenes) - Església de la Mercè - Molí del Pujol - Font de la Gana - Font de les Eres - Molí de la Frontera - Molí de Rosanas - Molí de la Calvaria - Font de Sant Martí - Molí del Nadal - Església de Sant Martí de Riudeperes - Font Vermella - Molí d'Altarriba - Font d'en Titus - Font d'en Pep - Font del Cargol - Font de Sant Fèlix - Font Nova o del Peix - Les Set Fonts - Església de Sant Julià de Vilatorta - Castell de Bellpuig - Font d'en Pau - Refugi de la Font del Vern - Plaça Vella (Calldetenes).


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
11.0 Km3h482 m625 m192 m192 mFàcilA tramsSi15-01-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


La passejada que avui us proposo enllaça els pobles de Calldetenes i Sant Julià de Vilatorta a través de la Ruta dels Molins Fariners. El sender, inaugurat el 1994, ha permès la recuperació d'un camí que voreja el torrent de Sant Martí i dels diferents elements hidràulics que abastien d'antic els sis molins que hi ha al llarg del seu recorregut. Es tracta d'un sender amb poc desnivell, amb ponts i passos que permeten observar al llarg de gairebé tres quilòmetres tot un seguit de canals, recs, basses, rescloses, fonts, "cadiretes" i molins; tots ells elements d'arquitectura hidràulica que permetien aprofitar tot el cabal d'aigua del torrent. També, al voltant d'aquesta ruta, s'hi agrupen algunes de les cases més antigues del poble. El recorregut és suau i planer, a més ens convida a descobrir racons amagats de la natura alhora que ens il·lustra sobre la indústria principal que hi va haver al municipi.

Completarem la passejada arribant-nos al castell de Bellpuig i tornarem tot passant pel refugi antiaeri de la Font del Vern.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida la Plaça Vella, al cor del nucli urbà de Calldetenes, davant de l'església parroquial de la Mercè. Accedirem a Calldetenes per la carretera N-141d que es pren a la sortida de Vic per la zona est.


Recomanacions: