Punts de referència:


Ajuntament (Mura) - Font de la Guineu - Molí fariner del Faure - Font de la Noguera - Àrea d'esbarjo de la Riera de Nespres - Font de la Mascarosa - Molí del Mig - Font Negra - Puig de la Bauma - Font del Puig de la Bauma - Font de la Baga de la Vila - La Creu de la Vila - Forn de calç de la Blanquera - Salt de la Blanquera - Font del Foradot - Font del Formatget - Església de Sant Martí de Mura - Ajuntament de Mura.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
6.0 Km2h417 m570 m315 m315 mFàcilSiSi4-03-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


L'excursió fins al Puig de la Balma és un bonic passeig que s'inicia a la població de la Mura, dins del Parc Natural de Sant Llorenç i l'Obac. Des de l'Oficina d'Informació de la població surten diferents itineraris per fer excursions; l'itinerari del Puig de la Balma és l'anomenat Balmes, Masies i Molins. Una ruta perfectament senyalitzada (amb quadrats de color marró) i senzilla de fer que nosaltres farem en sentit anti-horari. En el Puig de la Balma hi trobarem una construcció singular i curiosa de veure; es tracta d'una antiga masia obrada aprofitant el forat de la balma.


Aproximació:


Començarem la caminada al costat de l'ajuntament de Mura, situat al nord de la població, a tocar de la carretera que ve de Rocafort i el Pont de Vilomara. Si venim de Terrassa hi accedirem primer per la carretera BV-1221 que porta a Talamanca i després del punt quilomètric 21 trencarem a l'esquerra per la carretera BV-1223 que ens durà, 3 quilòmetres més tard, directament a Mura. A partir d'aquí anirem seguint els senyals fins que trobem un aparcament prop de l'ajuntament.


Recomanacions:


Tingueu en compte que no és permès de cap manera estacionar dins el nucli urbà de Mura.