Punts de referència:


Parc de Lourdes (Arenys de Munt) - Santuari de Lourdes - Font de la Milans - Font de l\'Aigua Roja - Font de Can Jaume Alzina - Creu de Rupit - Coll del Pi de Buac - Menhir del coll del Pi de Buac - Font del Perdigot - Font de la Figuerassa - Casanova de Pibernat - Parc de Lourdes.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
9.0 Km2h 35204 m534 m413 m413 mModeradaA tramsSi9-04-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Una còmoda excursió pel Parc del Montnegre i el Corredor, concretament a cavall dels municipis d'Arenys de Munt i Vallgorguina. És un recorregut circular que farem en sentit horari. Sortirem del parc de Lourdes, a Arenys de Munt, el qual acull el santuari que li dóna el nom i una àmplia però atapeïda zona d'esbarjo. Començarem remuntant la riera de Sobirans i seguirem torrent de la Milans amunt, on coneixerem la font de la Milans, la font de l'Aigua Roja i a poca distància una altra font de la que no conec el nom. Poc més enllà anirem a petar a la Creu de Rupit, una important cruïlla de camins; aquí enllaçarem amb el GR-83 en sentit nord, passant pel coll del Pi de Buac, fins que trobarem un trencall que s'adreçarà a ponent i ens atansarà a la pista que mena a Vallgorguina. Un cop en aquesta pista la seguirem en direcció llevant; passarem a frec de la font del Perdigot i de la font de la Figuerassa. La pista ens abocarà poc després a la Casa Nova de Pibernat, des d'on gaudirem d'extenses vistes. Finalment tornarem al punt d'origen serà davallant per una torrentera de més d'un quilòmetre de llargada que ens abocarà a la part del darrere del restaurant Sobirans, emplaçat just a l'altra banda de l'esplanada on hem estacionat el vehicle.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida el Parc de Lourdes, situat a només dos quilòmetres al nord-oest del nucli urbà d'Arenys de Munt.

S'hi accedeix per la carretera de Lourdes que és una pista forestal que surt del poble. Des de l'encreuament de la carretera BV-5031 amb la Rambla de Francesc Macià (està indicat el Parc de Lourdes), només cal remuntar la riera durant quilòmetre i mig, fins que arribem a la zona de lleure del Santuari de Lourdes, on trobarem a mà esquerra una àmplia esplanada per estacionar el vehicle amb comoditat (si és festiu cal que matineu, doncs s'acaba omplint).


Recomanacions:


Malgrat que és una còmoda excursió, cal tenir en compte els últims 1200 metres de baixada per la torrentera; en alguns trams, pocs, caldrà acular-nos o bé fer algun saltet.