Punts de referència:


Cementiri de Montcada (Montcada i Reixac) - Turó de Montcada - Font de la Vinya - Turó dels Quatre Pins - Monument a la Pau del Turó - Font de la Mitja Costa - Cementiri de Montcada.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
5.0 Km1h 45\'61 m266 m324 m324 mModeradaA tramsSi23-04-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Ruta que envolta i assoleix el turó de Montcada, dins el parc de Collserola, tot passant també pel turó dels Quatre Pins i dues fonts. Malgrat que estarem encerclats per carreteres, autopistes i dues línies de ferrocarril, des de dalt del turó de Montcada podrem gaudir d'excel·lents vistes de la Mola, Montserrat, la Serralada de Marina, els dos Vallès i el Barcelonès.
Avui rajava la font de la Mitja Costa, mentre que la de la Vinya restava eixuta i molt malmesa respecte l'última visita.


Aproximació:


Començarem la caminada al costat del cementiri de Montcada, a l'anomenat pla del Cementiri, situat a la confluència dels carrers de Terrassa i de Malves. Disposem d'espai per estacionar el vehicle amb comoditat.
S'hi accedeix perfectament des de la carretera C-17, tant si venim del nord com si ho fem del sud. També ens hi podem atansar des del nucli urbà i des de l'estació de tren de Montcada i Reixac-Manresa a través d'unes escales.


Recomanacions:


Malgrat ser una còmoda caminada, cal tenir en compte el tram de pujada per assolir el turó de Montcada, amb molta pendent, pedregós i relliscós. També hem de considerar el camí que ens duu des de la font de la Vinya al turó dels Quatre Pins, molt desdibuixat, fins i tot a estones hem caminat camp a través. Per aquests dos motius és pel que l'he qualificat com a moderada.