Punts de referència:


Aparcament del Santuari de Montgrony (Gombrèn) - Santuari de Montgrony - Capella de la Mare de Déu de Montgrony - Camí del Malpàs - Refugi de les Planelles - Font de les Planelles - Forat de Sant Ou - Coll de Mansillo - Església de Sant Pere de Montgrony - Font del Prestill - Font de la Mare de Déu de la Llet - Aparcament del Santuari de Montgrony.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
4.0 Km1h 30'1,246 m1,533 m458 m458 mFàcilA tramsSi11-06-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Us proposo una curta però entretinguda caminada per terres del mític Comte Arnau, tot plegat envoltats de pastures i pinedes, amb una gran sensació de pau i tranquil·litat. El recorregut pren com a punt de partida el Santuari de Montgrony, des d'on gaudirem d'unes fabuloses vistes de tota la vall, a part de visitar la capella de la Mare de Déu i l'església de Sant Pere de Montgrony. Durant el trajecte tindrem l'oportunitat de conèixer el refugi de les Planelles, l'avenc o Forat de Sant Ou i les fonts del Prestill i de la Mare de Déu de la Llet.


Aproximació:


Per arribar al santuari de Montgrony cal dirigir-nos a Campdevànol per la carretera N-260 i d'allà continuar per la carretera GI-401 que porta a la Pobla de Lillet. Uns 2,5 quilòmetres desprès de deixar enrere Gombrèn, cal trencar a la dreta per una carretera que duu a Castellar de n'Hug i uns 1,7 quilòmetres més endavant ens desviem a la dreta per una pista cimentada i revirada que en uns 3,8 quilòmetres ens condueix als peus del santuari. A l'entrada hi ha un aparcament on podem estacionar el vehicle.