Punts de referència:


Ermita de Sant Grau del Puig (Urús) - Font de Sant Grau del Puig - Font del camí al refugi d'Urús - Refugi d'Urús - Font dels Ordiassos - Font del Torrent de les Canaletes - Refugi del Cortal d'en Vidal - Font del Cortal d'en Vidal - Font Llebrera - Ermita de Sant Grau del Puig.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
13.0 Km3h 30'1,312 m1,673 m501 m501 mFàcilA tramsSi8-08-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Agradable passejada malgrat que un xic llarga que pren com a punt de partida l'ermita de Sant Grau del Puig, a Urús, just a sobre del túnel del Cadí. El recorregut s'enfila per l'obaga de la serra de Moixeró passant pel refugi d'Urús, fins assolir el prat del Cortal d'en Vidal, un lloc amb una excel·lent visió panoràmica de la Cerdanya, a més d'un bonic refugi. La tornada serà desfent el camí d'anada però amb una petita variant que ens durà a la font Llebrera.


Aproximació:


Iniciarem l'excursió a l'ermita de Sant Grau del Puig, a Urús. Per arribar-hi cal apropar-nos al poble d'Urús, que és el primer que trobem si entrem a la Cerdanya pel túnel del Cadí i anem en direcció Alp i Puigcerdà per la carretera E-9. Un cop a l'alçada de l'església de Sant Climent, girem a l'esquerra per una petita carretera (hi ha un senyal de fusta que ens marca la direcció de Riu i Font Freda). Aviat la carretera es bifurca i anem a l'esquerra, passem per l'àrea d'esbarjo de la font Freda i continuem endavant. Després d'un quilòmetre deixem una pista a l'esquerra que porta al cementiri, continuem recte per la carretera asfaltada i uns 400 metres més endavant som a l'ermita de Sant Grau del Puig, on estacionem el vehicle en un petit aparcament.


Recomanacions:


Si voleu escurçar l'excursió en uns 6 quilòmetres, podeu prendre com a punt de partida el refugi d'Urús, on s'hi pot arribar fàcilment en cotxe tot seguint la pista forestal que arrenca al costat del cementiri. Us estalviareu la pista que uneix el cementiri amb el refugi d'Urús, el tram més monòton del recorregut.
També us animo a fer l'itinerari totalment circular: Un cop siguem a la font Llebrera, en lloc de recular, podem continuar per un corriol que surt del damunt de la mateixa font i passa per la Roca d'Urús i el collet de Jovell per retornar al cementiri i d'aquí a l'ermita de Sant Grau del Puig (Veieu la meva caminada I-107 de l'estiu de 2013).