Punts de referència:


Aparcament de Pontons (Pontons) - Fonts de l'Esquerrà - Font del Molinot - Font del Forner - Font de Claramunt - Font d'Oriola - Església de Santa Magdalena - Font Voltada - Font d'en Casellas - Plaça de la Vila - Font de Pontons - Aparcament de Pontons.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
6.0 Km2h577 m701 m159 m159 mFàcilA tramsSi10-11-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui coneixerem Pontons, petit municipi situat a la part nord-occidental de la comarca de l'Alt Penedès. Farem un tomb circular en sentit horari resseguint la Ruta de les Fonts del poble.
En aquesta ocasió rajaven totes les fonts visitades a excepció de la font del Forner.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida l'aparcament que hi ha a l'entrada del poble, al costat de la carretera i a poca distància del pont que salva el torrent i mena al nucli urbà.
Per arribar a Pontons des de Vilafranca del Penedès, capital de la comarca, cal agafar primer la carretera BP-2121 en direcció ponent. En haver deixat enrere Sant Martí Sarroca continuem per la carretera BV-2122 i un cop passat Torrelles de Foix seguim uns 5,5 quilòmetres més i ja som a Pontons. Deixem a la dreta el pont sobre el torrent que duu al centre de la població i immediatament trobem a mà dreta un ampli aparcament on podrem deixar el vehicle.


Recomanacions: