Punts de referència:


Coll de Sant Marçal (Montseny) - Taula dels Tres Bisbes - Pla dels Èvols - Coll Sesportadores - Coll Pregon - Collet de l'Home Mort - El Matagalls - Font de Coll Pregon - Coll de Sant Marçal.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
6.0 Km3h 20'1,106 m1,695 m615 m615 mModeradaA tramsSi3-12-2017

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Bella i clàssica ascensió a l'emblemàtic Matagalls des del coll de Sant Marçal. El recorregut és en la seva major part ombrívol i discorre per les frondoses fagedes del contrafort oriental de la muntanya.

No presenta cap complicació tècnica però l'inici és exigent ja que les fortes pujades inicials ens agafen en fred. Tota la ruta transcorre pel GR-5.2, perfectament senyalitzada amb fites que sovintegen i les característiques franges blanques i vermelles. Es tracta d'una travessa força concorreguda, gairebé impossible de perdre'ns.


Aproximació:


Prenem com a punt de partida el coll de Sant Marçal, emplaçat a la carretera (GIV-5201 / BV-5114) que connecta Santa Fe amb Viladrau. Podrem estacionar el vehicle en dos aparcament habilitats.
Si venim del nord del Montseny per l'Eix Transversal (C-25), sortirem al coll de Revell i prendrem direcció a Espinelves, després trencarem a l'esquerra per la carretera GI-543 que porta a Viladrau. Uns dos quilòmetres i mig més enllà, quan siguem a l'alçada del coll de Gomara, girem al sud per la GI-5201 en direcció a Santa Fe de Montseny. Set quilòmetres després s'arriba al coll de Sant Marçal.
Per arribar-hi des del sud del Montseny cal prendre la carretera BV-5114 que surt de Sant Celoni entre els km 55 i 57 de la C-35, i seguir-la cap al nord passant per Campins, Santa Fe de Montseny fins arribar al coll de Sant Marçal.


Recomanacions:


Si hi anem a la tardor, el perill més gran pot ser les catifes de fulles, ja que a més de no deixar veure el terra ni les pedres amagades sota d?elles, rellisquen. També es complica a l?hivern, si és que hi ha neu.
Aneu amb molt de compte si veieu boira al cim, en aquest cas potser sigui millor deixar la sortida per un altre dia.