Punts de referència:


Aparcament de Baix (Alpens) - Capella de Sant Sebastià - Font de l'Ase - Font de la Palmerola - Font de la Pixarella - Anfruns - Font de Matamosses - La Roca de Pena - Torrats - Montjuïc - Font de l'Oratori de Sant Antoni de Pàdua - Escultura la Dansa Alpensina - Església de Santa Maria d'Alpens - Font del Pou Comú - Aparcament de Baix.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
6.0 Km1h 45'805 m924 m188 m188 mFàcilA tramsSi20-01-2018

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Caminada pel vessant nord del Lluçanès. Sortirem del bonic poble d'Alpens per fer un curt recorregut circular en sentit anti-horari que ens durà a conèixer un seguit de fonts, la capella de Sant Sebastià, la Roca de la Pena i l'oratori de Sant Antoni de Pàdua. A la tornada al poble badarem una estona observant les nombroses peces de ferro forjat que omplen els seus carrers.


Aproximació:


Començarem la caminada a l'aparcament que hi ha als afores del poble pel sud-est.
Si venim per la C-17, ens hi atansarem per la carretera BP-4654 que es pren a l'alçada de Sant Quirze de Besora. Si procedim del Berguedà agafarem la mateixa carretera passat Borredà i en aquest cas haurem de travessar el poble per situar-nos en aquest aparcament.


Recomanacions: