Punts de referència:


Hostal del Guiu (Berga) - Font de Mossèn Guiu - Font dels Segadors - Font del Poeta Ramon Vinyes - Font Nostra - Font del Berenador de la Font Negra - Font Negra - Font del Querot o Carot - Roc de l'Alou - Font dels Degotalls de l'Alou - Font de l'Alou - Capella de Sant Joan - Mirador de les Guilles - Mirador de Garreta - Capella de Sant Ignasi - Cova de la Troballa - Font del Bou o d'en Garreta - Santuari de la Mare de Déu de Queralt - Font de Queralt - Capella de Nostra Senyora dels Dolors - Capella de Sant Jaume - Capella de Sant Jacint - Hostal del Guiu.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
6.0 Km2h 30'855 m1,201 m422 m422 mFàcilA tramsSi2-06-2018

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui us convido a fer un dels itineraris del llibre "A peu per camins berguedans" d'en Rafael López-Monnés, una clàssica excursió molt apreciada pels berguedans. La ruta ressegueix part dels dos camins tradicionals que pugen al santuari de Queralt: el de l'Obaga (llarg, planer i ombrívol) i el de ferradura de la solana, conegut popularment com a Drecera de Queralt (més costerut i directe), aquest últim el farem sencer.
L'anada la farem pel camí de l'Obaga. Travessarem les àrees de lleure de la Font Negra i de l'Alou, ens endinsarem a la fageda de Queralt, passarem per la capella de Sant Joan, gaudirem de les immillorables vistes des dels miradors de les Guilles i de Garreta, coneixerem la cova de la Troballa i finalment assolirem el santuari de Queralt.
La tornada serà pel camí de la Drecera que ens regalarà esplèndides vistes i enllaça les capelles de la Mare de Déu dels Dolors, la de Sant Jaume i la de Sant Jacint.
Queralt és un mirador excepcional, conegut com el Balcó de Catalunya. La Mare de Déu de Queralt és molt estimada per la gent de Berga, potser perquè encomana l'alegria de la seva cara a qui la contempla, sempre hi ha algú o altre pujant pels camins que porten dalt del santuari.


Aproximació:


Començarem la caminada prop de l?Hostal del Guiu, situat als afores de Berga pel nord, concretament al punt quilomètric 1 de la carretera BV-4242 que puja al santuari de Queralt.
Per arribar-hi des de la C-16, sortirem a Berga-nord i anirem a buscar la BV-4241 en direcció Sant Llorenç de Morunys fins el desviament cap al Santuari de Santa Maria de Queralt, que prenem a la dreta. Continuem per la BV-4242 durant un quilòmetre i serem al costat de l'hostal del Guiu que ens queda a la dreta. Disposem d'un espai per a cinc o sis cotxes a peu de carretera.


Recomanacions: