Punts de referència:


Cementiri Nou (Argentona) - Font del Gavatx - Font dels Castanyers - Font del Castanyer - Font d?en Quico - Font del Roure - Cementiri Nou.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
4.0 Km1h 20'92 m226 m146 m146 mFàcilNoSi30-09-2018

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui farem un tomb per les muntanyes d'Argentona, concretament per la vessant de Clarà. Visitarem 4 fonts ja conegudes i en coneixerem una de nova.
Argentona és coneguda com la ciutat de les fonts, i són nombroses les fonts d'aigua mineral que solquen el municipi, moltes d'elles de gran tradició a la comarca. Cal dir que en el terme municipal estan catalogades més de dues-centes fonts, però tristament molt poques tenen cabal d'aigua. Malgrat tot, des de l'esforç desinteressat de nombroses persones i entitats, com el Grup de Fonts d'Argentona, s'estan reconstruint moltes d'elles per tal de preservar aquest meravellós tresor cultural i històric que fa tant característica la vila d'Argentona.


Aproximació:


L'accés a Argentona el podem fer per l'autovia C-60 que uneix el Vallès Oriental amb el Maresme i també per l'autopista del Maresme C-32 que enllaça Barcelona amb Palafolls.


Començarem la passejada a les portes del Cementiri municipal de la Vall de Clarà, conegut també com el Cementiri Nou, situat al nord de la vila, darrera del polígon industrial i a l'esquerra de la carretera C-1415c que puja al coll de Parpers.