Punts de referència:


Plaça de l'Ajuntament (Vidrà) - El Cavaller de Vidrà - Molí Nou - Pont de Salgueda - Molí del Salt - Salt del Molí - Font de la Tosca dels Degotalls - Plaça de l'Ajuntament (Vidrà).


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
6.0 Km2h 30'812 m977 m340 m340 mFàcilSi---4-07-2020

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


A cavall de les comarques d'Osona i el Ripollès hi ha una zona poc coneguda anomenada del Bisaura, considerada com una subcomarca natural. Està formada pels municipis de Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Sora, Santa Maria de Besora i Vidrà. La seva identitat pròpia respecte a la plana de Vic i el Ripollès queda palesa pel fet que, a la divisió comarcal de Catalunya de l'any 1932 va ser integrada al Ripollès, mentre que l'any 1990 va ser annexada a Osona.
Allà neix i discorre el riu Ges, que desemboca al Ter després de baixar força desnivell per una estreta vall. Aquest desnivell ha afavorit que al llarg de la història s'hagin instal·lat diversos molins intentant aprofitar la força de l'aigua. Malauradament, ara només queden unes poques pedres d'alguns d'ells.
En aquest singular territori, gairebé tocant la comarca de la Garrotxa, es troba el petit poble de Vidrà, que curiosament està adscrit a la província de Girona.
El recorregut que us proposo és un dels més populars de Vidrà; coneixerem el Salt del Molí i la Tosca dels Degollats, tot i que aquesta última pertany al terme municipal de Sant Pere de Torelló.


Aproximació:


Comencem el recorregut a la plaça de l?Ajuntament de Vidrà. És el primer que trobem si venim de Sant Quirze de Besora per la carretera GV-5227.


Recomanacions:


El desnivell no és molt important, però tingueu en compte que des del començament anirem davallant i haureu de fer la tornada tota en pujada.
L'únic punt delicat és creuar el riu per sobre d'uns pilons de formigó, res més.