Punts de referència:


Parada Bus Les Bulloses (Els Angles) - Alberg del Carlit - Llac de les Bulloses - Hotel les Bones Hores - Estany del Viver - Estany de les Dugues - Estany de Vallell - Estany Llong - Refugi dels Germans Aymar - Estany Llat - Estany Sec - Estany de la Comassa - Estany Negre - Hotel les Bones Hores - Alberg del Carlit - Parada Bus Les Bulloses.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
9.0 Km3h2,006 m2,242 m247 m247 mFàcilSi---10-08-2021

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


La caminada que avui us presento és una agradable excursió d'alta muntanya per la part superior de l'estany de les Bulloses, aquest enorme llac artificial situat a la falda sud del Carlit. Es tracta d'una de les zones lacustres més accessibles i boniques del Pirineu. Un itinerari circular en sentit anti-horari on podreu gaudir d'un excel·lent paisatge de bosc alpí i conèixer un total de 9 estanys.


Aproximació:


La ruta comença a peus de la presa del llac de les Bulloses.
Per arribar-hi, ho podem fer còmodament amb el nostre vehicle per la carretera D60, que neix en un trencant de la carretera que uneix Montlluís i La Llaguna. La carretera és bona i està perfectament senyalitzada.
Heu de saber, però, que durant els mesos de juliol i agost, l'afluència turística és tan remarcada que l'accés per arribar fins l'embassament és barrat als vehicles motoritzats. Cal deixar el cotxe en un aparcament que trobareu a mig itinerari (a uns 4 quilòmetres del trencant) i agafar un bus llançadora que enllaça l'aparcament de baix amb la presa de dalt, surten amb molta freqüència. Preus any 2021 = 5 euros adults, 2 euros nens.


Recomanacions:


La ruta no presenta gran dificultat, a excepció del primer tram on cal fer una acusada pujada entre pedres i arrels.
Recordeu que no és permès el bany als estanys.