Punts de referència:


Aparcament de Passavets (Santa Fe - Fogars de Montclús) - Font de Passavets - L'Avetosa - Rocs Cremats - Coll Pregon - Turó de l'Home - Coll de Sesbasses - Coll de Sesagudes - Les Agudes - Font del Briançó - Aparcament de Passavets.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
8.0 Km3h1,207 m1,704 m594 m594 mModeradaSiSi31-10-2021

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Caminada molt recomanable per les espectaculars fagedes del Parc Natural del Montseny, començant a la vall de Santa Fe, encatifada de faigs, una de les més belles del massís. Durant l?excursió assolirem les dues cotes més altes de la serralada, ens refrescarem a dues boniques fonts, coneixerem el bosc d?avets més meridional d?Europa i un pou de gel molt ben restaurat.
L'ascensió al turó de l'Home marxa enterament per una antiga pista de desboscar, per tant, és una ruta fàcil de fer, gens perdedora però un xic monòtona. Del turó de l'Home a les Agudes seguirem un corriol carener perfectament fresat i molt planer que gaudeix d'un ampli horitzó durant a major part del seu recorregut. De les Agudes, per un vell corriol marcat amb senyals vermells, baixarem a buscar la font del Briançó i continuarem davallant fins trobar la riera de Santa Fe.
La font de Passavets no rajava avui, mentre que la font del Briançó ho feia amb un escàs raig.


Aproximació:


L'itinerari s'inicia al km 22 de la carretera BV-5114 que porta de Sant Celoni a Viladrau, just en un revolt on la carretera travessa la riera de Santa Fe per un pont. Hi trobarem un petit aparcament ben arranjat i un plafó amb un mapa esquemàtic del Parc Natural.


Recomanacions: