Punts de referència:


Rojals [Montblanc] - Font de Rojals - Església de Sant Salvador de Rojals - Font del Ral - Font del Burxoc - Font d'en Caballé - Font del Grèvol - Cingle de la Guineu - Camí de les Aigües - Font del Conill - Font de la Guineu - Font de la Cua de Cavall o del Guerxet - Font d'en Seré - Pintures rupestres de Mas d'en Llort - Mas d'en Llort - Font del Mas d'en Pepet - Pintures rupestres del Mas d'en Ramon d'en Bessó - Font d'en Garró - Font Jordana - Corral de la Marieta - Font de les Fontanelles - Rojals.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
11.0 Km3h 30'701 m1,023 m441 m441 mFàcilA tramsSi3-06-2023

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada.

Introducció:


Avui us presento una entretinguda caminada que transcorre per les Muntanyes de Prades i que ens durà a conèixer un munt de fonts i dos conjunts de pintures rupestres.
Sortirem de Rojals per l'est i encararem cap al nord encetant un recorregut circular en sentit anti-horari. Creuarem el barranc de la Vall, passarem a frec del cingle de la Guineu, seguirem pel camí de l'Aigua tot resseguint el barranc del Mas d'en Llort en sentit oest fins la font d'en Garró. A partir d'aquí la tornada serà en direcció més aviat sud, creuant el barranc de la Font Jordana i passant pel corral de la Marieta, poc abans d'entrar definitivament al nucli urbà de Rojals per ponent.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida el bonic poble de Rojals, un petit llogaret pertanyent a Montblanc i situat al sud-oest d'aquesta vila, dins les Muntanyes de Prades. Per accedir-hi sortirem pel sud de Montblanc des d'on anirem a trobar la carretera TV-7042 que seguirem sense deixar-la durant uns 12 quilòmetres fins arribar a Rojals.
A Rojals es pot aparcar fàcilment a la sortida el poble, per la part contrària de la carretera per la que hem arribat, on hi han diferents llocs al costat del camí pel qual acabarem el recorregut.