Font de Terrers o de Tarrés


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8968,2.2719Clica per veure la ubicació.
Alçada:520 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2019


La font queda a un centenar de metres a l'est de la masia de Can Tarrés i a 150 metres al sud-est de Can Perers, ambdues emplaçades a l'extrem més nord-occidental del terme municipal de Taradell, a tocar del termenal de Santa Eugènia de Berga.


Us explicaré com anar-hi des del poble veí de Santa Eugènia de Berga. Ens situem a la rotonda que fa confluència amb els carrers de Barcelona, de la Indústria i del Bolló. Prenem aquest últim que marxa en sentit sud-oest. Aviat deixem enrere el nucli urbà i esdevé una pista formigonada que circula entre camps de conreu. Just un quilòmetre des de la rotonda inicial som al costat de Can Perers que ens queda a mà esquerra. Aquí hem d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa i seguir a peu.


Engeguem a peu per un ample vial de terra que surt de la dreta de la casa i que circula en sentit sud-est. Aviat pugem un curt tram per damunt d'unes margues característiques de la zona i un cop a dalt som en una cruïlla de camins; a la dreta aniríem a Can Tarrés que ens queda a tocar, rebutgem el camí del mig que s'enfila per la dreta i prenem el brancal de més a l'esquerra i planer. Avancem en direcció est, 80 metres més endavant travessem un petit torrent i a l'altra banda tenim la font, enmig d'una esplanada.


És una construcció adossada al marge amb la part frontal de pedra de forma semicircular i un tub metàl·lic que en sobresurt i fa de broc per on raja l'aigua i omple una pica rectangular d'obra arrebossada.

El sobrant de la font sobreeix cap a una gran bassa rectangular que hi ha al costat esquerre.

Al capdamunt del frontal hi ha gravada la següent inscripció: "1880 Ramon Tarres".

A prop hi ha una taula amb bancs per seure.