Font de Sant Jeroni o del Lleó


Badalona (Barcelonès)
Coordenades GPS:41.4700,2.2198Clica per veure la ubicació.
Alçada:142 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2022
Caminades:
I-029  Clica per enllaçar amb la caminada I-029. I-128  Clica per enllaçar amb la caminada I-128. I-248  Clica per enllaçar amb la caminada I-248.


Trobem la font davant mateix de l'entrada al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, a peu del camí del monestir per on hi passa també el GR-92.


La font queda enlairada mig metre respecte del camí, adossada a un mur davant del monestir.

El cap d'un lleó fa de broc a aquesta font que raja després d'activar un polsador situat al damunt, aixoplugat per una teula. L'aigua cau en una pica rodona de pedra situada damunt d'un pedestal fet amb petits còdols i desguassa per sota del camí abastint una bassa de reg.

Al capdamunt del frontal hi ha tres mosaics fets amb rajoles; els dos dels extrems, amb rajoles verdes i blanques, porten les inscripcions "Senyor el nostre cor té set de Vos" i "Deu-nos l'aigua de la vida" respectivament, el central és una imatge de Sant Jeroni.

Recentment ha estat arranjada; s'ha arrebossat i pintat la paret frontal, s'ha col·locat una teula com a bisera del polsador i s'hi han afegit els tres mosaics enrajolats.

El GR-92 que recorre tot Catalunya de nord a sud, des de Portbou fins a Ulldecona, passa per aquesta font on els caminants i ciclistes, des d'antic han comptat amb la seva aigua.