Font del Refugi de Nahuja


Nahuja (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4173,2.0140Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,678 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Agost-2015
Caminades:
I-190  Clica per enllaçar amb la caminada I-190.


Localitzem aquesta font al costat del camí que puja al refugi pastoral de Nahuja, uns 200 metres abans d'arribar-hi, dins una petita àrea d'esbarjo protegida per un tancat metàl·lic, on també disposem d'una taula i d'un espai per fer foc.
L'accés és ben senzill des del quilòmetre 5 de la carretera D-89 que puja a l'estació d'esquí d'Err-Puigmal. Des d'aquí s'agafa una pista cimentada que marxa en direcció sud-oest. Uns 200 metres més amunt franquegem una tanca pel bestiar i un cop a l'altra banda abandonem la pista cimentada que se'n va per l'esquerra i trenquem a la dreta per un camí carreter que s'endinsa en el bosc. Uns 700 metres després passem a frec d'un corral pel bestiar que ens queda a la dreta, a continuació defugim un camí que surt per la dreta i tot seguit trobem la font a mà esquerra del camí.


La font és tota feta amb pedra del país relligada. Consta d'un frontal en forma còncava, més alt del mig que dels extrems, coronat per una pedra al capdamunt. L'aigua raja per un tub de plàstic collat al mig del frontal, protegit per dues pedres i cau a una pica semicircular que descansa directament al terra.

Curiosament té el desaigua al mig de la pica i enlairat, de forma que, si la font raja, la pica sempre estarà plena.