Font del Prat o del Ginebró o d'en Feliu


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.7927,2.4714Clica per veure la ubicació.
Alçada:996 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Febrer 2016
Caminades:
I-205  Clica per enllaçar amb la caminada I-205. I-212  Clica per enllaçar amb la caminada I-212.


Emplaçada a peu de la pista forestal que porta del pla de l'Espinal a Arbúcies, a uns 225 metres a ponent de coll de Te, al costat d'una casa.


Hi accedim fàcilment des del pla de l'Espinal, situat al punt quilomètric 22,6 de la carretera BV-5114 que porta de Sant Celoni a Viladrau. Aquí prenem una ampla pista forestal que surt en direcció est i que baixa a Arbúcies. Només començar-la deixem a l'esquerra un edifici isolat anomenat el Convent i a la dreta el camí que baixa a Santa Fe. Avancem de pla cap a llevant travessant una esplèndida fageda. Només acabar-se la tanca de l'edifici del Convent arribem a una cruïlla de camins; obviem el camí que marxa per la dreta i seguim per la pista que se'n va per l'esquerra. Deixem a la dreta un pedró amb la inscripció "Carretera particular, J. Garolera, prohibido el paso". Aquesta és la pista que baixa a Arbúcies. Sense deixar en cap moment la pista principal, uns 1,1 quilòmetres més avall, a la sortida d'un pronunciat revolt a la dreta, passem a frec de la font del Conill i 3,1 quilòmetres després arribem a coll de Te. Seguim per la pista 225 metres més, fins que trobem a mà esquerra una casa i al seu costat la Font del Prat, també anomenada del Ginebró o d'en Feliu.


Font abundosa. Queda dins un mur de pedra adossat al marge del camí, inserida en una obertura de forma semicircular.

L'aigua brolla per un forat a la part alta del mur, és recollida per un bonic broc de pedra i després cau a un bassal situat a la part baixa, acollit per les parets del mur i a un pam del terra.

La casa que hi ha al costat, actualment serveix com a segona residència, però sembla ser que antigament havia servit com a planta embotelladora d'aigua, la primera del Montseny.