Font Fresca


Torrelles de Foix (Alt Penedès )
Coordenades GPS:41.3885,1.5644Clica per veure la ubicació.
Alçada:369 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2016
Caminades:
I-230  Clica per enllaçar amb la caminada I-230.


Trobem aquesta font als afores del nucli urbà pel nord-oest, molt a prop de la llera esquerra de la riera de Pontons, per sota del Camí dels Horts i a peu del camí que duu a la font de l'Omeda.
Per accedir-hi prenem un camí de terra que surt del davant del número 56 del carrer Major i que baixa a buscar la riera. Al cap d'uns 175 metres, unes escales de fusta ens aboquen a un encreuament; aquí rebutgem el camí dels Horts que és el que ens talla i continuem per un caminet cimentat que arrenca a l'altra banda en baixada. En no res, uns 15 metres més avall, som al costat d'un magnífic plataner que ens queda a mà dreta i a peu de camí, a la soca del qual hi trobem la font. També ens hi podem atansar pel Camí dels Horts que surt del poble per la seva part baixa, resseguint el rec de Baix durant uns 300 metres fins la cruïlla descrita abans.


Sota mateix de la soca del robust plataner hi ha dos gruixuts brocs de ferro, disposats a un pam de distància l'un de l'altre, per on brolla l'aigua en èpoques humides. A banda i banda arrenquen dos bancs de pedra per seure.

Malauradament ha desaparegut una rajola de terrissa que estava collada al frontal on hi apareixia el nom de la font gravat.