Font de la Roureda


Olesa de Montserrat (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.5713,1.8936Clica per veure la ubicació.
Alçada:327 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2017
Caminades:
I-262  Clica per enllaçar amb la caminada I-262.


La localitzem a uns 4 quilòmetres al nord del nucli urbà d'Olesa de Montserrat, mig quilòmetre al sud en línia recta del Puig Cendrós i a peu de la pista que puja al coll de les Espases.
Per accedir-hi ens apropem al pavelló municipal Salvador Boada (carrer Urgell, s/n), emplaçat a l'extrem més al nord d'Olesa de Montserrat, al barri de les Planes. Un cop aquí deixem el pavelló a la dreta i engeguem en direcció nord per una pista forestal. Uns 200 metres més endavant, poc abans d'arribar a la Creu de Beca, girem a la dreta i de seguida ho fem a l'esquerra, encarant-nos al nord/nord-est. 150 metres després passem pel costat d'uns dipòsits que ens queden a l'esquerra i uns altres 250 metres defugim un camí que se'n va per la dreta. La pista serpenteja alhora que guanya alçada (trobarem informació del Puigventós i un pal de fusta encapçalat per una àguila amb el nom de Puigventós). Al cap d'uns 1,7 quilòmetres som al costat de la font que ens queda a mà esquerra, per sota de la pista.


La font es troba metre i mig per sota de la pista, arranjada amb unes escales de pedra que ens permeten baixar-hi. A sota hi tenim un petit replà arrecerat per murets baixos de pedra lligada on s'hi ubica la pròpia font. Aquesta consta d'un mur de pedra en forma còncava, d'un metre d'alçada per uns dos d'amplada, amb un ràcord a la part alta (ha desaparegut l'aixeta que hi havia no fa gaire) per on raja l'aigua en èpoques humides i un bassal rodó que la recull.

Recentment també va desaparèixer el rètol de fusta a peu de camí amb el nom de la font.