Font del Querot o Carot


Berga (Berguedà )
Coordenades GPS:42.1127,1.8296 Clica per veure la ubicació.
Alçada:924 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Juny 2018
Caminades:
I-275  Clica per enllaçar amb la caminada I-275.


Emplaçada a uns tres quilòmetres i mig al nord/nord-oest de la ciutat de Berga, a la llera dreta de la riera de Metge i sota els xalets de la Sagrada Família.
Per anar-hi hem d'agafar el camí que surt de sobre el pont pel qual la carretera dels Rasos de Peguera travessa la riera de Metge.
Per arribar-hi des de la C-16, sortirem a Berga-nord i anirem a buscar la BV-4241 en direcció Sant Llorenç de Morunys fins el desviament cap al Santuari de Santa Maria de Queralt, que prenem a la dreta. Continuem per la BV-4242 durant 1,7 quilòmetres més, fins que trobem el trencall a la dreta que puja a Rasos de Peguera, el qual agafem. Ara anem per la carretera BV-4243, només uns 300 metres, a la sortida d'un revolt a la dreta, trobarem un petit espai a l'esquerra on poder deixar el vehicle, també hi ha un cartell que ens assenyala que acabem de travessar la riera de Metge.
Ja a peu, abandonem la carretera i continuem per un corriol descendent que marxa en sentit oest. Ben aviat enllacem a la dreta amb un altre corriol que ens ve per l'esquerra i al cap d'un centenar de metres arribem a la llera esquerra de la riera de Metge, al mateix temps que se'ns presenten diferents opcions; de totes elles nosaltres agafem el brancal de l'esquerra que passa per damunt d'un pont de ferro salvant la riera. Un cop a l'altra banda ens queda a mà dreta una petita zona d'esbarjo amb una solitària taula i al seu costat la cabalosa font del Querot.


La font es troba al costat de la riera de Metge, en un entorn fresc, ombrívol i amb molta vegetació. L'espai està ben endreçat amb una taula i bancs per fer-hi un àpat i protegit per baranes de fusta.

Es tracta d'una abundosa surgència natural d'aigua que brolla del terra a només dos metres de la riera.