Font de la Finestra


Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6570,2.0375Clica per veure la ubicació.
Alçada:498 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2019
Caminades:
I-287  Clica per enllaçar amb la caminada I-287.


La localitzem a l'extrem sud-occidental del terme municipal de Sant Llorenç Savall, en el cor del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. La font queda a peu del camí que dóna accés al mas Dalmau, mig quilòmetre abans d'arribar a la masia.


Si anem de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall per la carretera B-124, quan siguem al punt quilomètric 14 i abans de descriure una pronunciada corba de dretes anomenada Revolt Rodó, cal prendre una pista forestal que engega per l'esquerra . Compte però per que haureu d'estacionar el cotxe en el voral de la carretera, doncs una cadena barra el pas als vehicles.


Ja a peu agafem l'esmentada pista anomenada Camí del Dalmau. Al cap de 400 metres defugim un camí que surt per la dreta, mig quilòmetre més endavant deixem un camí a l'esquerra i escassos 50 metres després arribem als Quatre Camins, una cruïlla de camins. Aquí rebutgem el brancal que se'n va per la nostra esquerra immediata i seguim per la pista cimentada que surt a continuació per l'esquerra en sentit ponent. 240 metres més enllà som al costat de la font de la Finestra que ens queda a mà esquerra.


Curiosa font que molta gent confon amb una barraca.

Efectivament sembla una cabana de pastor. És una caseta de pedra de planta rectangular arrambada al marge, d'uns tres o quatre metres d'amplada per tres de fons i altres dos i mig d'alçada. La coberta és arrodonida i el sostre bastit amb una volta. L'accés al seu interior és a través d'una obertura rectangular al mig de la façana principal.

A la llinda de l'obertura hi ha gravada la data 1786 i el nom del propietari, Pere Dalmau.

Dins, a l'extrem de la dreta, es troba la sortida de l'aigua que brolla de la roca i regalima per la formació tosca folrada de molsa.